Frederiksberg og låst ude

Låse og tyverisikring

Du har lige fået nøglen til den nye lejlighed, som du skal bo i. Du er glad og også lidt forvirret. Det er et nyt sted. Og selvom du kun er flyttet hen i nabogaden, så er der nogle ting, der er lidt anderledes. Fx sådan noget, som at nøglen til bagtrappen er den samme nøgle som den til hoveddøren. Og nøglen til indgangen nede på gaden er den samme, som du skal bruge til at komme ud til baggården, så du kan komme af med skrald og affald. Sådan var det ikke der, hvor du boede tidligere. Der havde du fire nøgler. Nu har du kun to. Fint, det letter lidt på nøglebundtet. Det kan man ikke sige mere om.

Omkodning af låse?

Men har du fået dine låse kodet om? Ved du om, den tidligere beboer har fået lavet ekstra nøgler til din lejlighed? Lyt til et godt råd: Sørg for at få kodet låsene til hoveddøren og til bagtrappen om. Så er du i det mindste sikker på, at det kun er dig, der kan låse dig ind i lejligheden. Du kan nok ikke få omkodet nøglen til indgangen og til baggården. Der er jo andre beboere i ejendommen, som også benytter de døre. Og de har lov til det.

Men i det mindste til bagtrappen og til hoveddøren. Så er du sikker. Ring til den låsesmed på Frederiksberg, som du kender i forvejen, og forhør dig om, hvornår han kan komme og få kodet de to låse om. Det behøver ikke at tage særlig lang tid. Og du vil kunne føle dig helt tryg. Omkodning af låse er nemlig en rutine, som de fleste låsesmede påtager sig. Det er en meget almindelig lille operation i låsen. Låsesmede bruges ikke kun, når du har smækket døren i, og du derfor har brug for at komme ind i lejligheden, så du kan få nøglen med dig.Tænk engang, hvis du bare havde dette Iloq system – så var det altså nemmere.

Tyveritjek og sikring er vigtigt

Og hvis du vil være helt sikker, så kan du da også få din låsesmed fra Frederiksberg til at tjekke, om låsene i dørene til din bolig nu også er tidssvarende. Det kan jo godt tænkes, at de ikke er det. Du burde faktisk have fået dem i din gamle lejlighed, tjekket. Men det er for sent nu. Du er flyttet. Du har afleveret nøglen, og alt er gået i orden med at få afleveret den gamle lejlighed.

Nu skal du videre i dit nye liv. Du skal være tryg. Så glem ikke, at du skal tjekke låsene i din bolig. Du skal eventuelt have dem kodet igen. Og er låsene ikke ok, så kan det komme på tale, at du er nødt til at skifte låsene ud. Det kan låsesmeden på Frederiksberg rådgive dig om. Du skal bare huske at få fat i låsesmeden. Helst hurtigst muligt, så du ikke fortryder det, hvis det skulle ske, at der kommer indbrudstyve – stik imod alle forventninger. Man kan aldrig vide. Du skal hellere være sikker og tryg end at være ked af, at du bare ignorerede et godt råd.

Scroll to Top