XXXL er kravet

Jeg er lige kommet hjem igen efter en lang dag, hvor jeg har været på indkøb, og har spist frokost sammen med en veninde. Vi var inde på den her lille, lækre restaurant, som serverer de lækreste, veganske snacks. Jeg elsker at nippe til en masse, små retter. Det her med at bestille en ret og en salat er lidt kedeligt. Så vi prøvede en masse nye små, retter de, lige har fået på menuen. Lækkert. Og farverigt. Sådan skal måltider være: Farverige og sunde.

Stort tøj du

Da jeg ankom til restauranten, var jeg naturligvis læsset med indkøbsposer. Jeg havde bl.a. købt nyt undertøj til mig selv. Jeg havde også været inde hos stofforretningen for at købe stof til en ny jakke, jeg vil sy til min mand. Han har brug for tøj i store størrelser fra https://www.storedrenge.dk , og jeg er efterhånden kommet frem til den konklusion, at det kan betale sig for os, hvis jeg selv syr hans tøj. Det er egentlig ikke sådan, at det er billigt at købe stof. Skal det være i ordentlig kvalitet, så kan det nemt komme til at koste meget mere, end hvad en jakke eller et par bukser vil koste i en forretning. Det er lidt det samme med tøj til store piger faktisk.

Kan betale sig

Alligevel kan det godt betale sig for os. Der er flere grunde til det: Den første grund er, at min mand hader at købe tøj til sig selv. Han er absolut ikke fan af at skulle gå i prøverum for at se om en jakke passe til ham. Den anden grund er, at jeg ikke har lyst til at gå og ’bearbejde’ ham psykisk til at tage sig sammen til at komme på tøjindkøb. Det kan tage mig flere dage at overbevise ham om, at han har brug for nye skjorter. Og ofte ledsages den ’bearbejdelse’ af skænderier og irritation. Og det gider jeg altså ikke. Jeg gider ikke at gå og være irriteret over, at han ikke vil købe nyt tøj.

Jakker i store mål

Sidst jeg fik ham overbevist om, at vi skulle ind og købe tøj til ham, var vi inde for at finde jakker til mænd. Det var en fiasko. Vi fandt ikke en eneste han, kunne lide. Og han var godt sur og vranten under hele turen. Det var der, jeg så besluttede, at jeg selv syr en ny jakke til ham, og det var det stof, jeg har været inde og købe. Eller rettere: Jeg havde bestilt det, og jeg skulle bare hente det. Uld. I en flot tweetvævning. Diskret i farven. Ingen mønstrer, eller farver, der slår igennem. Dyrt. Ja. Men det bliver en lækker jakke. Det er der ikke nogen tvivl om.

Mønsteret, jeg har fundet, er flot. Det bliver en jakke til almindeligt brug på kontoret. Bare med et lille ekstra eksklusivt strejf, fordi stoffet er så lækkert. Jeg lægger stoffet ind på mit arbejdsbord ved symaskinen. Jeg klipper i morgen. Og så er den jakke færdig om få dage. Jeg kan se, at jeg har købt for meget. Måske bliver der rester nok til, at han også kan få en vest, der matcher.

Scroll to Top