Valg af gavepapir

Gavepapir

Du er lige på vej en tur i byen for at hente den gave til din mor, som du har ventet på, skulle ankomme. Hun skal have en god bog i fødselsdagsgave. Det er, det bedste du kan give hende. Hun er glad for at læse og har da også 3 kæmpe reoler fyldt med bøger. Den bog, du bestilte til hende for 4 måneder siden, er lige kommet hjem. Og du har været henne og hente den. De spurgte godt nok hos boghandleren, om den skulle pakkes ind som gave, men det svarede du nej tak til. Det er noget, du gerne selv vil stå for. Det er jo, sådan at du elsker at pakke gaver ind. Du elsker at købe gavepapir, gavebånd og at lave en lille tegning, som du kan sætte på kortet, der ledsager gaven.

Gavepapiret fra Jakodan

Næste stop på din vej er derfor hos en stor forretning, der sælger kontorudstyr og kontorartikler. Du har handlet der før. Du ved, at de også sælger gavepapir i flotte designs. Du har tiden foran dig. Intet, der kalder på, at du skal tilbage til pligterne, så du tænker, at du vil bruge tid på at vælge en rulle gavepapir fra Jakodan, som du synes, er flot. Dernæst vil du finde gavebånd, og til sidst vil du købe en rulle tape. Det stod der ikke på indkøbssedlen, men du ved bare, at du har brug for tape.

Du går derfor hen til afdelingen, hvor de har forskelligt papir. Du finder almindeligt miljøvenligt papir, som er fremstillet af genbrugspapir. Du finder cellofan i forskellige, flotte farver. Du finder nogle ark silkepapir, som du ved, også er produceret af genbrugspapir.

Masser af ruller

Og så går du hen til gavepapiret. Du finder flere forskellige ruller frem. Der er en rulle med stribet papir. Lidt for kedeligt. Der er en rulle med små krybdyr på. Lidt for kriblende synes du. Dur ikke. Du finder endeligt noget gavepapir, som du synes, er flot, og som du gerne vil købe. Det er lavet af genbrugspapir. Glad tager du varerne med dig hjem. Du sætter dig ved dit skrivebord. Finder saksen frem og klipper et stykke papir fra rullen. Gavepapiret bliver viklet om bogen. Du kommer tape på papiret, så det slutter tæt om. Til sidst klipper du et stykke gavebånd og binder det flot om pakken. Den er flot nu.

Nu mangler du bare fødselsdagskortet. Du klipper endnu et lille stykke gavepapir, krøller det sammen og folder det ud og begynder at tegne på bagsiden af papiret. Du følger folderne i gavepapiret. Det bliver til et lille, abstrakt kunstværk, som du klistrer på et kort. På bagsiden af kortet skriver du så en kærlig hilsen til din mor. Lægger kortet ved gaven, og nu er du klar til at tage hen til hende og ønske hende tillykke. Hun har fødselsdag i morgen og har inviteret jer til eftermiddagskaffe. Det bliver hyggeligt. Og du glæder dig til at se hende blive glad for bogen, når hun har fået den viklet ud af gavepapiret. Hun bliver 90.

Scroll to Top