Udskifte vinduerne

Alle ved jo, at her under corona, så er vi mange, der er begyndt, at ’gøre det selv’. Vi bygger måske en ny reol, eller vi har fundet en ny hobby, som vi kan kaste os over. Nogle maler. Andre strikker. Nogle bygger, måske et stort møbel, eller man omdanner et rum til hjemmekontor – eller et fitness sted! Ja, der er gang i kreativiteten, reparationerne og opfindelserne i de små hjem.

Stort projekt

I sidste uge, da jeg var ude for at gå en tur, kom jeg forbi et hus, der ligger nede på den lidt større vej her i området. Der var sat en palle med vinduer fra Velfac ved kantstenen, og jeg kunne se, at parret, der ejer huset, var ved at bære vinduerne ind.
Jeg kunne ikke lade være med at tænke, at de muligvis har et kæmpeprojekt i gang med at foretage en udskiftning af vinduer. Jeg tænkte også, at godt det ikke er mig, der skal i gang med sådan et projekt. Jeg ville ikke kunne håndtere det. Overhovedet ikke. Men måske er der en professionel montør, der bor i huset. Udskiftning af vinduer skal da helst foregå ret hurtigt, så beboerne ikke kommer til at fryse, når der skal nyt vindue i stuen, for eksempel. Jeg gik videre og tænkte ikke mere over parrets projekt. Jeg kiggede på haverne, hilste på andre mennesker, jeg mødte på vejen og gik hjem efter en gåtur på ca. 1,5 time.

Mit eget hus

Hjemme igen kiggede jeg på mit eget hus. Måske er der, er projekt, jeg kan kaste mig over. Jeg har brug for at rive i noget. Noget, der ikke bare handler om at holde hverdagen i gang. Du ved, sådan noget som rengøring, madlavning, tøjvask mv.
Jeg fandt ikke på et ’gør det selv’ projekt. Jeg begyndte derfor at lytte til forskellige podcasts. Det kedede mig i længden. Så jeg satte mig med mit strikketøj og forsøgte at få den lille bluse, jeg er ved at strikke til min niece færdig. Hun er 4 år, og hun har fødselsdag i næste uge. Jeg skal hen til hende og hendes forældre til rigtigt fødselsdagsselskab med lagkage, flag og gaver. (Ud over den lille bluse får hun også et balancebjerg, så hun kan træne balancen.) Jeg blev færdig med blusen til min niece i går. Den er blevet ret flot. Der er sådan noget inka-mønster på i flotte farver. Pink, lysegrøn, orange og blå. Den bliver hendes mor i hvert fald glad for. Efter at jeg havde syet blusen sammen, gik jeg igen en tur.

Rationel eller Velfac

Jeg kom igen forbi huset, hvor de var ved at skifte vinduer ud. Jeg kunne se, at de havde fået sat vinduer op i køkkenet. Jeg kunne også se, at de havde lagt noget emballage fra vinduerne i deres carport. Der stod ”Vinduer Rationel” på emballagen.
Men hov, var det ikke Velfac vinduer, de havde købt i sidste uge? Det undrede mig lidt. Men måske er det bare mig, der husker forkert. Eller måske har de købt flere vinduer og allerede fået sat dem op? Godt gået af dem. Her på Sjælland går det sgu stærkt indimellem…

Scroll to Top