Trommer og mikrofoner

trommesæt og mikrofon

Musik. Det er dit liv. Du elsker musik. Der er ikke en særlig genre, som du er vild med. Bare musik. Og du nyder, selv at kunne spille musik. Det er livgivende. Livsnødvendigt. For dig. Du spiller på trommer. Og det er jo et instrument, der bruges i alle genrer. Så du har valgt det rigtige instrument. Det tog dog ret lang tid for dig at finde ud af, at du ville være trommeslager. Du forsøgte dig først med klaver og forskellige tangent instrumenter. Men det var ikke lige dig. Nej, det der med at banke rytmen og så krydre med forskellige effekter fra high hatten eller bjælderne, det var meget sjovere. Men det fandt du først ud af, dengang du ved et tilfælde så, at der var en gut, der ville sælge et komplet trommesæt.

Det første trommesæt

Det var sådan en annonce inde på et auktionssite. Der var en kort beskrivelse af trommesættet: ”Trommesæt til salg. Komplet med flere ekstra slaginstrumenter. Ring for at prøve sættet.” Du ringede til sælgeren af trommesættet. Fik aftalt, at du kunne komme og se og prøve det. Du besøgte sælger – prøvede trommesættet. Og det undrede dig, at du ikke havde prøvet at spille på trommer før. Det var jo lige dig. Det var som om, at trommestikkerne bare var skabt til at ligge i dine hænder. Du måtte dog tænke dig lidt om. Sælgeren ville have, at du betalte kontant for købet af trommesættet. Det var du ikke forberedt på. Så du bad ham om at være lidt tålmodig. Du skulle lige tænke lidt: Var det trommesættet, du skulle købe? Er der ikke andre steder, hvor du kan købe et trommesæt? Selvfølgelig er der det. Du kan helt sikkert finde et billigt trommesæt på nettet – og hvor du ikke behøver at betale kontant.

Du forlod sælgeren af trommesættet. Du kunne godt mærke, at det var et godt trommesæt. Prisen var da også rimelig. Lidt i overkanten af dit budget. Du tog hjem til dine forældre, for lige at vende købet med din far. Han har altid været god til at handle. Måske kunne han give dig et godt råd, så du kunne få presset prisen lidt ned. Din far ved bare intet om trommesæt – han har mere styr på andre musikinstrumenter. Så et godt råd kunne han ikke give dig. Det er noget, du selv må bakse med.

Du gik derfor på nettet og fandt billige trommesæt dér. Du fandt da også et trommesæt, som lignede det, du havde prøvet. Til fuldkommenhed. Det var på udsalg. Til halv pris. Så du bestilte det. Det ville kunne være hos dig i løbet af 3 dage. Du ringede op til sælgeren af det brugte trommesæt og fortalte ham, at du ikke vil købe fra ham. Han blev naturligvis skuffet og spurgte om hvorfor. Du forklarede, at du ikke kan betale hele beløbet kontant, og at du har fundet et lignende trommesæt til halv pris. Du ringede af. Tilfreds med at du ikke købte på stedet. Og du fik dit nye trommesæt leveret til døren. Ikke noget med selv at skulle fragte det hjem.

Krav om lækker lyd

Du er ved at planlægge en helt ny serie. Podcasts. De skal handle om, hvad det er, der sker på aktiemarkedet. Det er jo en meget turbulent periode, vi er inde i, når vi taler investeringer i aktier. Den ene dag stiger de. Den næste falder de med lynets hast. Usikkerhed og manglende tillid. Det er aktuelt for mange mennesker, der investerer små beløb hver eneste måned. De skal have oplysning om, hvad de laver. Hvad der muligvis kan ske – og om hvordan lignende situationer har udviklet sig for mange år siden.

Emnet for podcasten ligger fast. Du har da også fundet på mere end 14 forskellige temaer, indenfor dette store emne, der handler om aktieinvestering. Du skal bare have de forskellige manuskripter ned på papir, inden du begynder at optage. Og ja, du ved godt, at du givetvis bliver nødt til at købe en mikrofon, som er velegnet til podcasting. Du vil nemlig gerne væk fra den der lidt amatøragtige lyd, som dine podcasts har. Det skal lyde professionelt, når du taler om aktier. Det kræver også, at du øver dig lidt. Du har sådan en tendens til at støde ordene ud af din mund, når du laver podcasts. De stød skal væk. Det er irriterende at høre på. Den nye serie skal være totalt professionelt lavet.
Mikrofonen skal derfor være af god kvalitet.

Den bedste mikrofon billigt

Du leder på nettet efter mikrofon til salg. Du ved godt, at du kan få en god mikrofon i hvilken som helst god musikforretning. Men hvor findes de? Forretninger, der sælger udstyr til lyd og til musikere? Du har sådan set ikke kendskab til sådan en forretning her i byen. Så det er på tide, at du finder ud af, hvor du kan købe en god mikrofon til brug til podcasting.

Du har sådan set ikke de store krav til mikrofonen. Det behøver ikke at være en dyr og professionel mikrofon. Bare en til husbehov. Du har jo heller ikke et særligt studie, hvor du optager dine podcasts. Du har et hjemmekontor. Ok. Du kan lukke døren til det, når du optager, så ungerne ikke bare kommer brasende ind. Drømmen er selvfølgelig, at du vil kunne få dit eget studie en dag. Sådan med professionelt udstyr, gode stole at sidde på. Gode mikrofoner mv. Men det er en drøm. Det ligger ude i fremtiden. Du vil prøve at realisere den. Men i første omgang så handler det om, at du skal have fundet en billig mikrofon til salg, der dog er god nok til at kunne filtrere den værste støj fra omgivelserne væk, når du optager.

Du kigger på din liste over temaerne, du har skrevet ned. Der er for mange negative titler. Fx: ”Aktiemarkedet er på historisk lavt niveau”. Det går ikke. Du skal ikke være negativ i dine titler. Prøv at vende et positivt blik på dem. Lad os sige, at du lige har fået en god, men billig mikrofon. Den gør dig glad. Du ved, du kan optage gode podcasts. Lad det smitte af på dine titler og tanker om aktiemarkedet.

Scroll to Top