Solindfald og isolering

Solindfald på et kontor

I er ved at få styr på alle planerne for det nye kontorhus, som kommunen har givet jer en kontrakt på at bygge. Kommunen har valgt at investere i nye erhvervsområder, og et af dem er blevet udnævnt til at være kommunens teknologi park. Her skal være kontorhuse, en inkubator for små og mellemstore virksomheder, der vil udvikle nye produkter i IT branchen. Det er den langsigtede plan. Og kan I præstere at få et flot og velfungerende kontorhus op, som bruger de ny og meget mere klimavenlige materialer, som findes i byggeindustrien nu, så vokser chancerne for, at I måske får en kontrakt på en af de fremtidige bygningskomplekser, som skal opføres i området.

Thermotec

Naturligvis skal I overholde alle reglerne, der findes omkring miljøbeskyttelse, CO2 udslip mv. Det ved I – og I har styr på dem. Alligevel, så leder I også selv efter materialer, som I kan se, vil blive til gavn for både bygningens drift og økonomi såvel som klimaet generelt. I har derfor fundet et isoleringsmateriale, som kaldes for Thermotec. Det virker isolerende og kan lægges under selve slidlagsgulvet, så det bedre holder på varmen. Det vil være en fornuftig investering at få det lagt ind i bygningen, kan I se. Det kan nemt anvendes i etagebyggerier. Det er en god løsning. Især fordi vi her i landet har en hel del ret kolde måneder. Men vi har altså også nogle ret varme måneder. Her kan du læse en artikel om at undgå fodkulde.

Udvendig solafskærmning er godt

Sommerperioden kan byde på meget varme dage, hvor solen bager, og hvor det kan være ubehageligt at arbejde i et kontormiljø, hvis der ikke er god udvendig solafskærmning og ventilation. I er derfor på jagt efter en udvendig løsning på det problem. Skal det være udvendig screens, eller skal det være udvendige markiser? Måske skal det være persienner? Der er fordele ved alle mulighederne. Måske skal det være en kombination af de forskellige måder, man kan lave solafskærmning på?

Persienner?

Fx så kan det måske være en fordel, at I bruger persienner i stueetagen på bygningen. De kan nemlig både regulere lysindfaldet og virke lyddæmpende. Det kan være en fordel. En af bygningens lange mure vender jo ud til en meget trafikeret vej. Højere oppe kan det måske være bedst, hvis I foreslår, at der bruges markiser eller screens. Screens er en slags udvendig rullegardiner, som man kan styre indefra. Måske er screens bedst: De reflekterer solens stråler, inden de rammer bygningens vinduer. Det sikrer, at der ikke bliver så hedt oppe i de etager, hvor solens stråler rammer i lang tid hver dag. Det er noget, som skal overvejes. Markiser? Ja, det er også gode og kan sørge for god solafskærmning. De kan endog også danne skygge på udvendige områder tæt på vinduerne, hvor de bliver sat op. Hvis der er rygere i bygningen, vil de sikkert værdsætte at kunne stå i skyggen, imens de får deres nikotin.

Ja, der er mange ting, der skal tænkes ind i byggeriet. Det vigtigste er dog, at I sørger for, at det bliver så klimavenligt som overhovedet muligt. Og at det bliver en god arbejdsplads.

Scroll to Top