Selvudført massage

Ømme ben

Vi er mange, som i det sidste halve års tid har været rigtig glade for, at vi har haft mulighed for at komme tilbage i fitnesscenteret. VI har genoptaget træningen, men de fleste af os kan godt mærke, at vi ikke er i samme form, som vi var, da den første lock down startede. Men nu arbejder vi hårdt på at komme tilbage i god form igen. Og vi benytter forskellige træningsformer. Nogle sværger til intervaltræning. Andre kommer i fitnesscenteret, fordi de bare skal have lidt opmuntring fra ligesindede om, at det går fremad med den fysiske form. Andre igen træner nogle bestemte muskelgrupper meget intensivt, fordi de gerne bygge deres krop op – næsten som en skulptur.

De ømme muskler

Uanset om vi kommer i fitnesscenteret af sundhedsmæssige, stilmæssige eller sociale årsager, så har vi alle – på et eller andet oplevet – at have en øm muskel. Der kan være tale om en lårmuskel, der lige pludseligt bare siger fra. Der kan være tale om muskler i skuldrene, der gør ondt.

Og er der noget mere irriterende end at måtte afbryde sin træning, fordi en muskel lige pludselig går i strejke? Faktisk ikke. Derfor er der også flere og flere mennesker, der medbringer en massagepistol, som faktisk kan bibringe akut smertelindring.

Hvad er massagepistoler?

En massagepistol er lige præcist, hvad den er: en pistol, som du retter direkte imod den muskel, der gør ondt. Den vil så vibrere hen over musklen, hvilket fremskynder blodgennemstrømningen og musklen vil slappe af. Massagepistoler som denne bliver dog ikke kun brugt til smertelindring. Faktisk anvendes de mest i sammenhæng med restitution – hvilket vil sige efter træningen. Eller de anvendes i forbindelse med opvarmning, inden en hård træningssession begynder. Vi ved alle, at det er vigtigt at varme kroppen op, inden den intensive træning begynder. Men skal der bruges lang tid på opvarmning, og er tiden knap, så kan massagepistolen være ret god, fordi den kan bruges ved en muskel, der måske er særlig øm i forvejen, og som måske derfor kan blive årsag til en skade. Læs mere her.

Nemt at bruge hjemme

Flere og flere mennesker har opdaget massagepistolen som et rart instrument at bruge derhjemme. Netop fordi den kan massere meget målrettet, er der faktisk mange, der bruger en massagepistol til at komme af med nogle af de spændinger, der sidder i kroppen efter en lang arbejdsdag foran en skærm. Og en massagepistol er nem at bruge. Der er ikke noget med at den skal tilsluttes til en energikilde med ledninger eller kabler. De fås med opladelige batterier – og med forskellige hoveder, så du lettere kan ramme lige præcist den muskel – eller muskelgruppe, som spænder og volder dig ubehag.

Du sætter simpelthen det rigtige hoved på massagepistolen og berører musklen med det. Massagepistolens hoved vil vibrere og dermed massere den ømme muskel. De fleste massagepistoler kan også indstille, så massagens intensitet passer til dit behov. Det kan jo godt være, at du ikke bryder dig om, at massagen går for dybt alt for hurtigt. Det kan også godt være, at du finder en muskel, der er særligt spændt og, at du derfor skal sørge for, at massagen er lidt mere intens.

Scroll to Top