Rejser koster penge

Jeg har købt en USA rejse gennem Nicksamerika. De arrangerer rejser til Hawaii og USA. Min afgang var her i starten af juni, og jeg rejste alene. Jeg var så heldig at rejse med en kvinde, der arbejdede som stewardesse for flyselskabet, og vi fik en god snak om flyrejser, myter etc. Og selvfølgelig også om de mange omkostninger, der er forbundet med at flyve. Spørgsmålet er jo altid: Hvem skal betale? Og i sidste ende er det jo den rejsende, der må op med læderet, ikke?

Gode spørgsmål og svar

 

 1. Hvordan får man en opgradering til business eller first class?
  Det at være, hvad man kalder frequent flyer, hjælper bestemt. Ellers så gør det, at du er høflig og pænt klædt på en forskel. Generelt sker opgraderinger ikke ret tit, men de hænder da.
 2. Hvad personalet faktisk gør, når de hilser på, når du går ombord.
  Du tror måske, at de blot står og siger pænt goddag og velkommen. Det gør de også, men der er mere til det end det. Personalet kigger her efter passagerer, der kunne vise sig at være problematiske. De ser, om der er passagerer, der har fået for meget at drikke, deres tilstand, handicap etc.
 3. Hvordan betales det at være stewardesse?
  Det lyder måske glamourøst at være stewardesse, men det er et krævende job, og de bliver kun betalt for den tid, de er i luften. Tænk på det næste gang, du er irriteret over en for sen afgang.
 4. Kan du have bare tæer?
  Især på lange flyvninger handler det om at gøre sig komfortabel, men lad være med at tage sko og sokker af. Du har ikke lyst til at vide, hvor beskidt gulvtæppet er. Tænk på, hvor kort tid der er til at gøre rent, og hvor trang adgangen er til ordentlig rengøring.
 5. Hvor sidder du mest sikkert på et fly?
  Ifølge statisktikker er det sikreste sted at sidde på et fly bagest – nærmere bestemt den bageste tredjedel af flyet. Chancerne for overlevelse bliver også større, hvis du sørger for at have sikkerhedsbæltet spændt hele tiden, sidder på et gangsæde eller tæt ved en nødudgang.
 6. Hvornår på dagen er det bedste tidspunkt at flyve på?
  Dårligt nyt; du skal tidligt op. Godt nyt; morgenflyvninger har bedre vejr og mindre turbulens, så planlæg din flyvning om morgenen, hvis du kan.
 7. Hvor farligt er det at flyve?
  Det mest kritiske tidspunkt på en flyvning er start og landing. Statistisk er det mere sikkert at flyve end at køre bil – og faktisk meget sikrere at flyve.
 8. Kan du drikke dig fuld på en flyvning?
  Selvom der er fri servering af alkohol, eller du måske vil fejre, at du nu har ferie, så hold dig tilbage. Det er faktisk ulovligt at være fuld på en flyvning, og stewardesser kan nægte at servere for dig, hvis du bliver beruset.
Scroll to Top