Prisen på en skæremaskine

Gratis gældsrådgivning

Her på tegnestuen skal vi tit skære papir til. Vi har en plotter med et rulleskær, men vi har fået brug for at skære almindeligt papir til. Derfor er jeg blevet sendt i byen for at købe en skæremaskine. Den skal kunne skære papir i A3 størrelse.

Vi har en dygtig frihåndstegner på stuen. Hvert år bliver han sat til at tegne julekortene, vi sender til vores kunder. I år blev han rigtigt opfindsom og fandt på, at de skal have et julekort, de kan folde ud år for år – så han ikke skal tegne dem igen til næste år. Derfor skal A3 arkene skæres til, så de passer til hans tegning.

Jeg har været inde i en forretning, som sælger kontorudstyr for at se på skæremaskiner, der er beregnet til papir. De er utroligt skarpe, og man skal virkeligt passe på fingrene. Nogle kan klare at skære igennem rigtigt mange ark. Helt op til 700 ark. Andre kan kun klare op til 4 ark ad gangen.

Nogle skæremaskiner har rulleskær – det ser for mig ud, som om det er det mest sikre. Man trækker en kniv langs papiret. Kniven er lagt ind en lille kasse, så man ikke kan røre ved selve kniven. De maskiner kan ikke tage alt for mange ark adgangen, men tilstrækkeligt til det, vi skal bruge den til.

Man kan også få nogle større skæremaskiner, som har en kniv, som skærer gennem papiret ovenfra. De ser drabelige ud, fordi kniven er tilgængelig. Den er ligesom sat fast i spidsen og skærer så papiret. Lidt ligesom en gammeldags brødskærer. De bliver kaldt for guillotiner. Forståeligt nok. Det er her, fingrene kan blive skåret med af. Ok, jeg så en maskine, hvor kniven ligesom er ’pakket ind’ i et gennemsigtigt hylster, så fingeren ikke ryger med, når man laver cuttet.

De der guillotine maskiner kan tage mange ark papir, så jeg tænker, det må være sådan én, jeg skal købe til tegnestuen. Der skal måske lægges en del kræfter i, når man skærer, men det må mændene så komme og hjælpe til med.

Jeg ringer tegnestuen op for at høre, hvor mange ark de mener, at en ny skæremaskine skal kunne klare i et hug. Kan høre dem diskutere, om de har brug for en, der kan tage 4 ark, eller om den skal kunne klare op til 21 ark.
Frihåndstegneren holder sig diplomatisk i midten: hvis den kan klare et sted mellem 8 og 12 ark, så vil det være fint for ham. Han spørger om hvor meget skæremaskinen, jeg har øje på, koster. Jeg fortæller ham prisen. Og hvad koster den større model? Fortæller ham prisen. Der er faktisk stor forskel. Han giver mig besked på at købe den billigste af de to modeller. Så må håbe, at klingen ikke bliver for sløv alt for hurtigt.

Jeg køber maskinen der, hvor jeg køber kontorartikler: https://justmore.dk/ , får den pakket ind i sin papæske og tager den med mig under armen. Den er lidt tung, men det er ok. Godt, jeg ikke fik fortalt dem, at man også kan købe et gulvstativ til den. Det må de selv købe og montere. Jeg ved, hvor skæremaskinen skal stå hjemme på kontoret.

Scroll to Top