Pegasus elektriske scootere

Lækker el-scooter

Vi ved at institutionspladser koster samfundet mange penge. Uanset om vi taler om plejehjem, hospitaler, daginstitutioner for børn eller unge. Nogle af institutionerne er nødvendige. Fx skolerne og hospitalerne. Vi har dog set kraftige nedskæringer i budgetterne for hospitaler. Men vi har ikke hørt om nedskæringer for plejehjemmenes budget. Men de er her også. Heldigvis er der mange ældre mennesker, som foretrækker at blive i deres hjem frem for at komme på plejehjem.

Mobiliteten

Dette kan dog være en lidt risky business, fordi ældre menneske ofte har helbredsproblemer. Og mobilitetsproblemer. Især for dem, de ældre med mobilitetsproblemer, kan det være et stort problem fx at få købt ind til husholdningen. De har måske lidt lang afstand til et supermarked og det er svært at bede hjemmeplejersken om at købe ind på vejen. Det er jo ikke hans job! Det vil også tage tid fra en god og inspirerende samtale med ham! Den ældre person må derfor finde en løsning på problemet med at komme på indkøb. Og hvad kan løsningen være? En rollator? Måske. Men da afstanden og benene (og måske også balancen?) forhindrer en tur til købmanden, så er hverken en rollator eller en elcykel en holdbar løsning.

Pegasus el-scootere

Et forslag til en god løsning er, at den pågældende person anskaffer sig en el-scooter fra Pegasus. Dette er dog en investering, der kræver en del kapital. En el-scooter er dyrere end en cykel, men den kan bringe et menneske med gangbesvær længere og det vil ske sikkert. Så hvad gør du, hvis du ikke har kapital til at købe en el-scooter? Du har jo kun en lille pension – og det er svært at få det hele til at løbe rundt. Priserne er steget – og der skal også være lidt til børnebørnene i ny og næ! Der er flere muligheder, som du bør undersøge nærmere – tal eventuelt med dine børn eller din hjemmeplejerske om det: Du har ret til at få et tilskud fra kommunen til køb af en el-scooter.

Hvor stort tilskuddet kan være, afhænger af din økonomi. Så det er en mulighed. Men, der er to ting, du skal vide: Den første er, at sagsbehandlingen kan tage meget lang tid. Der findes tilfælde, hvor det har taget op til et helt år, inden en ansøger fik tilskud. Den anden er, at du ikke kan få kommunalt tilskud, hvis du allerede har købt en el-scooter. (Dine børn har måske lånt eller givet dig pengene til den.)

Overvej at leje først

Du skal altså først have bevilget tilskuddet, inden du kan købe en el-scooter. Og det er uanset om det er en ny eller en brugt elscooter.  Vil du vente i lang tid på at få at vide om du kan få tilskud? Sikkert ikke. Men det er betingelserne.

Der er dog et lille fif, som kan give dig mobiliteten via en el-scooter. Du kan søge om tilskud. Og i ventetiden kan du leje en el-scooter her. Leje af el scooter er ikke en stor udgift. Og har du børn, som vil hjælpe dig økonomisk, så kunne de måske påtage sig den udgift, indtil du kan købe en.

Scroll to Top