Nattesøvn og helbredet

en sund nattesøvn

Du sover dårligt. Det går ud over din nattesøvn. Du vågner sådan ca. tre timer efter, du er faldet i søvn. Sveden dribler ned ad din ryg og i din nakke. Du har haft endnu en ond drøm. Tror du. Men mønsteret gentager sig nat efter nat. Du fungerer heller ikke godt om dagen. Med kun tre til fire timers søvn kan du ikke være frisk til en hård arbejdsdag. Og sker det over en længere periode, ja, så er du faktisk i fare – for dig selv. Men du sætter også andre mennesker i fare: Kan du reagere hurtigt, hvis det bliver nødvendigt i trafikken? Det kan du måske, men i de fleste tilfælde, ligesom dine, så kan der ske alvorlige ulykker.

Få hjælp til søvnproblemer!

Du skal derfor få hjælp til dine søvnproblemer. Du skal finde ud af, hvorfor du sover så dårligt. Når du har fundet ud af hvorfor, så kan du også gøre noget konkret ved problemet. Måske er du stresset. Måske har du oplevet et eller andet, som har chokeret dig så meget, at du ubevidst ligger og spekulerer på det. Måske er du bare faldet ind i en dårlig vane med at drikke aftenkaffe.

Specialiseret søvncoach

Du bør finde en søvncoach, som kan hjælpe dig på vej. Og jeg anbefaler, at det er en søvncoach. Ikke en life coach, eller en stress coach. Det skal være én søvncoach. Hvorfor? Svaret er meget simpelt: Søvn er et basalt behov, vi skal have dækket – hvert eneste døgn. Samtidigt vil søvncoachen spare dig tid. En søvncoach vil nemlig hurtigt kunne afdække, hvorfra problemet opstår. Dermed kan han eller hun også hurtigt sende dig i den rigtige retning. Det kan godt være, at du har brug for at gå til en stress coach eller en psykoterapeut, men du vil få tips og tricks til, hvordan du får en bedre nattesøvn. Og det er det første, du skal have: En god søvn.

Scroll to Top