Lodret jordvarme

Lodret jordvarme pris

Inden vi går i dybden, er det vel på sin plads at forklare lodret vs. vandret jordvarme. Den overordnede forskel mellem de 2 typer jordvarmeanlæg er ganske enkelt placeringen af jordvarmeslangerne.

  • Lodret jordvarme dybde på jordvarmeslanger: 160 – 180 meter
  • Vandret jordvarme dybde på jordvarmeslanger: 1 meter

Så i det hele store er dybden den eneste forskel udover naturligvis prisen, som vi kommer nærmere ind på. Læs også denne guide om lodret jordvarme og bedste jordvarmeanlæg pris, hvor du ligeledes kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Fordele ved lodret jordvarme

Hvad er så ulemper og fordele ved lodret jordvarme? Ja, fordele og ulemper er der altid, uanset hvilke valg vi skal træffe. Og når det kommer til vertikal jordvarme, er det heller ikke anderledes, som du vil erfare herunder.

  • Fordele
    • Du slipper for at grave en store del af din have op. Hullet til jordslangerne er ikke mere end cirka 1 x 1 meter, og det er det!
    • Jo længere ned, jordvarmeslangerne kommer, jo varmere er der, hvilket er en stor fordel.
  • Ulemper
    • Lodret jordvarme pris ligger på cirka 200 – 265.000 kr., mens prisen på vandret jordvarme ligger på cirka 115.000 – 180.000 kr.

OBS: Jordvarme tilskud forekommer af og til, hvor staten bevilger en pulje penge. Når puljen er opbrugt, skal man vente til, at staten bevilger et nyt tilskud til etablering af jordvarmanlæg. Det er altså med at være hurtig, når tilskuddet bliver offentliggjort.

Lodret jordvarme tilladelse

Husk at du skal søge om tilladelse til at etablere lodret jordvarme og horisontal jordvarme for den sags skyld. Søg tilladelsen INDEN du igangsætter etableringen, da kommunen kan have indvendinger til, hvor på grunden du må grave.

OBS: I langt de flest tilfælde vil varmepumpemontøren hjælpe med at udfylde tilladelsen, hvis du ikke synes, at du selv har styr på det.

Jordvarmeanlæg vs. luft til vand varmepumpe

Et jordvarmeanlæg fungerer altså ved, at de væskefyldte slangerne bliver opvarmet via energien/varmen i jorden. Ved en luft til vand varmepumpe er det i stedet luften, som bliver udnyttet, hvilket er den store forskel mellem de to typer.

Så du har en jordvarmepumpe det ene sted og en varmepumpe det andet sted. Et jordvarmeanlæg er langt mere effektivt til at lave varme, mens en luft til vand varmepumpe er knap så effektiv, men den er til gengæld noget billigere at købe. Prisen på en luft til vand varmepumpe ligger på mellem 85.000 – 135.000 kr. inkl. montering.

Læs mere om varmepumper og jordvarme på Mestertidende.dk, Licitationen.dk og Building-supply.dk.

Scroll to Top