Københavnsk teambuilding

Min mand har været på kursus med sit arbejde. Og han kom hjem – møgbeskidt og svedig – efter en lang dag på teambuilding kursus. De var åbenbart blevet kastet ud i forskellige fysisk krævende udfordringer, som ingen af dem var forberedt på. Sådan noget med at lege vikinger og trække i tove tror jeg. Han var helt oppe at køre lige, da han kom hjem. Glad og fuld af idéer og indtryk. Han talte og talte om det i dagevis. Og efterhånden som dagene gik, forstod jeg, at hans kollegaer også syntes, at det havde været en lærerig og god oplevelse.

Til team building i Kbh

De havde ikke været forberedt på det overhovedet. De havde bare fået at vide, at de skulle rive den bestemte dato ud af kalenderen. Havde de møder med klienter, ja så måtte de lave dem om. Dagen skulle bruges til teambuilding i København, viste det sig. Kort og godt. Og godt. Det må det bestemt have været. Jeg har nemlig ikke hørt min mand tale pænt om en af sine kollegaer i lang tid. Men forleden sagde han faktisk, at fyren er ok. Han har bare en anden måde at tænke på.

Sjov teambuilding

Der skal meget til, før min mand indrømmer den slags. Han er meget sikker på sig selv, og når en person først har fået et af hans stempler, så skal der virkeligt meget til, for at han ændrer den stempling. Men det er åbenbart sket i forbindelse med teambuilding kurset. Der var i den grad tale om det, de kaldte for sjov teambuilding! Kurset havde koncentreret sig om at udvikle en bedre kommunikation mellem dem. Det havde også fokuseret meget på teambuilding samarbejde.
Branchen, min mand er ansat i, er utroligt konkurrencepræget, og det kan vist mærkes. Savene på albuerne er blevet skærpet meget i de sidste år. Han har beklaget sig lidt, over at han ikke synes, at han kan følge med. Og han har derfor været meget aggressiv i sit arbejde. Det var på et tidspunkt ret slemt. Han var stresset og mente ikke, at de andre gjorde, som han synes, de burde. Når han føler, at han ikke har fuld kontrol, så bliver han stresset.

Om at fungere med medarbejderne

Vi har talt meget om det. Han må lære, at han kan stole på sine medarbejdere. Hvis han ikke gør, det, så går det galt for ham. Og jeg vil nødig sidde som ene mor med to små børn.
Nu efter det her kursus er han ligesom kommet i meget bedre humør. Han har opdaget, at han faktisk godt kan dele ansvar ud og stole på, at tingene bliver gjort. Han har set, at nogle af medarbejderne i afdelingen kan mere, end de giver udtryk for. Det åbner op for nye muligheder, siger han. Han er glad for det kursus, han var på. Og tilbagemeldingen fra kollegaerne er, at de også er glade for, at de har været med. De har set den side af ham, som han er rigtig god til at skjule: At han er bekymret og omsorgsfuld. Det er en side, som han gemmer bag en hård tilgang til arbejdet. En facade er blevet brudt, og et bedre arbejdsliv er på vej.

Scroll to Top