Istrien på ferie?

Istrien i Kroatien

Det har været en ret lang dag. Du er træt og du kan ligesom se frem til småskænderier med børnene, imens du laver maden. De larmer. Du vil gerne have lidt ro. Du tager en dyb indånding og låser dig ind i jeres hjem. Til din store overraskelse er der ikke nogen skænderier. Der er heller ikke en masse legetøj på stuens gulv. Du bliver lidt mistænksom. Men du kan høre, at dine to børn har et eller andet i gang. De hvisker og er meget optagede af et eller andet oppe på værelset. Du overvejer, om du skal forstyrre dem i det eventyr, de er ved at udvikle.

Istrien vækker jubel

Du beslutter, at du ikke skal forstyrre dem. Du vil bare kalde på dem, når det er spisetid. Af en eller anden grund kan du ikke lade være med at spidse ører, i det øjeblik, hvor dit yngste barn henrykt kommer til at råbe ”Istrien”. Og nu ved du, hvad denne eftermiddags stilhed går ud på:

Din familie er ved at finde ud af, hvor I skal hen til sommer. Det bliver jo – som altid – en kør selv ferie. Det skyldes din kærestes flyskræk. Han foretrækker at køre selv. Det er også helt ok. Ja, en bilferie til Kroatien og Istrien vil ikke være en dårlig idé. Du kan faktisk godt stemme ja, for forslaget, når det kommer under måltidet. Men kan din kæreste finde ferielejligheder på Istrien, så I kan køre derned trygt, uden at du skal bekymre dig om, hvor børnene skal sove? Spørgsmålene rejser sig i dit hoved: Ville det måske ikke være bedre at holde sig til at finde en feriebolig ved Adriaterhavskysten – altså på den italienske side?

Italiens ferieboliger rykker

Der er jo et meget større udbud, og en ferie i feriebolig i Italien er second to none. Eller måske skulle du gå ind og afbryde diskussionen om, hvor ferien går hen lige nu. Være hende den onde heks, der altid ødelægger de gode øjeblikke.
Du vælger at lade dem tale om ferielejligheder i Kroatien og på Istrien i fred. Du vælger ikke at nævne et eneste ord om, at du har hørt deres diskussion. Det er et smukt øjeblik i dine børns liv. De skal nyde det sammen med deres far. Uanset om I kommer til at bo i en kroatisk ferielejlighed til sommer eller ej, så er der øjeblikke, som ikke må glemmes – nogensinde.

Du kan dog ikke lade være med at sætte dig i sofaen og tage din IPad frem. Du vil lige se, hvad der findes af ferielejligheder i Alsace. Og så vil du lave en prissammenligning. Hvad er billigst? At køre til Alsace eller Istrien? Hvad koster mest? At spise lokale pølser i Alsace eller fisk fanget ud for Adriaterhavskysten?

Bilferie kræver den rette partner

Det handler jo om, at jeres bilferie til et sted i Europa ikke må koste alt for mange penge. Og så handler det også om, at der er grænser for, hvor længe små børn kan holde ud at sidde stille i en varm bil. Jo længere sydpå jo mere varme! Så det er også et element, I lige skal have med ind, inden I beslutter, hvor ferien skal gå hen. Det absolut bedste sted at finde boliger til en bilferie? Det er AllTime-Travel!

Scroll to Top