Hvorfor træpilleovn?

Spar penge! Fordi du kan spare rigtig mange penge, mens du skåner miljøet!

Hvis du f.eks. bruger olie, gas, eller elvarme som din nuværende opvarmningform, så kan du forvente følgende besparelse (afhængig af pillekvalitet, husets isoleringsgrad):

Ved et olie eller gasforbrug på 12.000 årligt vil du spare ca. 60% ved at opvarme med træpiller. Ved et elforbrug på 12.000 årligt vil du spare ca. 75% ved at opvarme med træpiller.

Miljøfordele

I en søgen efter et miljørigtigt alternativ til fremtidens opvarmning har Calimax udviklet et system, der effektivt omdanner træ til ren varme. Træpiller består af 100% rene trærester, så som høvlspåner,savsmuld og lignende som under højt tryk og uden brug af kunstige bindemiddler, presses sammen til lange strenge af træmasse, som derefter brækkes i stykker til små træpiller.

Træ er reelt omdannet solenergi. Ved forbrænding af rent træ eller rene træpiller, frigøres kun så meget CO2 som der blev bundet gennem fotosyntese gennem træets vækstperiode. CO2 anses som hovedårsagen til megen omtalte drivhuseffekt. Ved at forbrænde rent træ i en velfungerende pilleovn bidrager man således ikke til den forøgede CO2 udledning.

Syntes du også dit hus er for dyrt at opvarme?

Så er et Calimax pillefyr eller træpilleovn måske løsningen.

Vi forhandler:
Pilleovne til opstilling i stue; evt. bryggers. Disse er p.g.a. et pladsbesparende og smukt ydre og en særdeles støjsvag drift for dem, som synes om den levende ild i stuen. Benyt menuerne ovenfor.Træpille stokerfyr til større effekter; gerne placeret i bryggers eller udhus. Vi har 5 typer stokerkedler samt 3 træpillebrændere til montage på kedel.

Træpilleovnen kombinerer hyggen og miljøhensynet fra brændeovnen med komforten og sikkerheden ved traditionelle opvarmningsformer.

Træpiller er CO2-neutrale og derfor fri for CO2-afgift. Derfor kan du spare op til 60 % i forhold til traditionelle opvarmningsformer, og endnu mere hvis du bruger elopvarmning.

Investeringen i en Calimax træpilleovn er ikke alene fornuftig for din økonomi, men også for miljøet.

Vi er specialister og beskæftiger os udelukkende med træpilleovne og tilbehør, så læs vores guide om pillefyr her.

Scroll to Top