Hvem skal betale forsinket fly?

Forsinkede fly er i bedste fald irriterende – og i værste fald kan de jo ødelægge en ellers nøje sammensat rejseplan. Til slut i artiklen får du et godt link til at få erstatning ved flyforsinkelse – men først nogle generelle og gode råd til dig, der skal rejse.

De fleste mobiltelefoner har mulighed for, at du kan indtaste dine oplysninger om helbred, medicin etc., så der er adgang til dem for ambulanceførere og læger, hvis du skulle komme ud for et uheld. HUSK, at få dem indtastet, hvis du ikke allerede har gjort det.

Rejser I flere sammen, så del værdier mellem jer, i stedet for at en person har alle rejsepapirer, pas og penge. Bliver noget stjålet fra jer, så er det i det mindste ikke det hele.

Glem ikke kontanter

Du ved ikke, hvad der kan ske, men hav altid for eksempel, hvad der svarer til 500 kr. i dine sko. Måske kommer du af sted uden penge, måske er der ikke mulighed for at hæve penge, eller de kan blive taget fra dig – under alle omstændigheder er det godt at have ekstra penge gemt i dine sko.

Sørg for at finde ud af, hvad man ringer i en nødsituation i det land, du besøger. Læg det ind på din telefon, så du har det handy.

Bor du på hotel, så sørg for ikke at få et værelse på stueplan. Risikoen for indbrud er langt større, når du bor nede ved jorden. Etager fra 2. sal og op er langt sikrere.

Lejer du en bil i udlandet, så hold øje med benzinstanden. Lad den ikke komme for langt ned, og du skal måske tanke op i et område, du ikke lige har lyst til at besøge.

Sørg for at have lejet hotel mindst til den første nat i udlandet. Det er ikke sjovt at ankomme efter en lang flyvning og skal til at lede efter hotel, når man er træt og har alle sine pakkenelliker med.

Erstatning for forsinkelser

Endelig lad mig gøre dig opmærksom på, at du ved flyforsinkelse ofte kan søge om erstatning. Læs mere her: https://www.rejsepriser.dk/flyforsinkelse/

Scroll to Top