Hvem betaler sofaen

Jeg er til den her middag i forbindelse med nogle forretninger. Det går godt, vi er på det tidspunkt i middagen, hvor vi er blevet enige om pris og levering, og vi er på vej ind i smalltalk om familie, rejseoplevelser, forretning, og kulturelle forskelle mellem vores lande. Men så blev det meget pinligt for mig. Midt i desserten ringede min veninde op. Hendes snakketøj er i topform, og det er sjældent, at jeg kan lægge på, inden der er gået mindst en halv time.
Jeg bryder mig ikke om, at mine venner eller veninder ringer mig op, når jeg er til den slags middage. På den anden side bryder jeg mig heller ikke om ikke at svare, når de ringer. De er mine venner, og er der sket noget, og de har brug for hjælp, så vil jeg være der for dem.

Ny hjørnesofa

Hun var rigtig glad og ævlede løs om, at hun og hendes mand har købt en ny hjørnesofa. En stor en. De er meget sociale og har tit mange gæster, så en stor sofa er da en god ting, så alle kan sidde og hygge sig med en drink inden, middagen bliver serveret.

Men altså, her sidder jeg med tre kinesere og forsøger at støtte min chef under middagen, så forretningen bliver lukket. Det er pinligt, så at skulle høre på en lang smøre om, at den nye sofa kan foldes ud til at blive en seng. Aha, en sovesofa tænker jeg, men hvorfor kalder hun det en hjørnesofa?

Du, jeg er altså nødt til at gå, jeg er i møde.  Hun ignorerer mig og fortsætter med at fortælle mig, at der faktisk kan ligge 3 personer i den der sofa, når den foldes ud, og at der er plads til, at sengetøj kan opbevares under den. En lang beskrivelse af farven, og hvor den står i stuen, og jeg ved ikke hvad, følger efter.

Nå da, tænker jeg, den må være rigtig stor. Forsøger at komme i tanke om, hvad det hedder det der billede. jeg danner mig ud fra hendes beskrivelse af sofaen. Chaiselong hedder det vistnok. Aha, en sovesofa med chaiselong. Tja, hvorfor ikke. De er jo meget selskabelige og har ofte overnattende gæster.

Nu er det jo ikke sådan, at jeg går og kigger på sovesofaer til hverdag, men jeg har da set et par stykker af dem. De kan være ret flotte. Hvis det er god kvalitet. Altså puderne skal være tykke og seje nok til, at man ikke kan mærke trælameller eller stålstel. En sovesofa skal godt nok ikke erstatte en seng, men alligevel, den skal kunne tilbyde en god nattesøvn.

Jeg har undskyldt overfor kineserne og min chef, er gået lidt til siden, så jeg kan afslutte samtalen med min veninde i fred og uden at forstyrre diskussionen, min chef har med den ene af kineserne.

Jamen, så må du endelig komme i løbet af weekenden og tjekke sofaen ud, siger hun. Ja, bestemt, er det ok med søndag formiddag?

Søndag formiddag tager jeg over til hende. Jo, den er virkelig flot den nye sofa. Det var ganske rigtigt en sovesofa med chaiselong. Derfor kan 3 mennesker sove i den. Det der par, som de ofte ser, og som har en tøs på ni år, kan sagtens overnatte på den.

Jeg er glad for, jeg fandt den webshop med møbler – zoneXLNT!

Scroll to Top