Hvem betaler for skadedyr

Selvom høsten faldt tidligt i år pga. den varme sommer, så ændrede det ikke på at gnavere fra marken tog flugten mod varmere himmelstrøg.  Det betyder altså ikke sydpå – men indendørs, hvor de kan søge ly for vinteren og kulden.

I gamle dage var det langt fra usædvanligt at man delte bolig og mad med de små.  Men tidens tand har gjort, at man i dag værner mere om sin privatsfære og dermed ikke tolererer andet end kæledyr.

Jeg husker tydeligt fra barnsben, hvor Line stod på stolen og skreg som en hysterisk – i Emil Fra Lønneberg.  Dette har nok ikke ændret sig så meget.  Det har manden i husets kommentarer som åh, det er bare en lille uskyldig fætter.  Den gør jo ikke noget.  Dette er vel egentlig også korrekt.  Men ligeså vel er den politiske korrekthed og angst, at der findes en lang række risici i dag, der er overvurderet.  Dermed må vi også indstille os på, hvilke farer ubudne gæster i huset kan medføre, når det hele nu gælder om, at vi skal leve længere og sundere.

En lille mus = stort problem

En lille mus, der har forvildet sig ind i huset kan hurtigt blive til mange. Det er nok her problemet ligger.  Ofte passer de jo sig selv. Så at have mus på loftet eller i køkkenet behøver ikke umiddelbart være noget problem.  Men når det udvikler sig til at være en decideret plage med muselort overalt nær madvarer og i køkkenskuffer, så er der en helbredsmæssig grænse, der ikke må overskrides.

Hvordan slipper man af med mus, hvis de findes i et stort antal ?

Tidligere smed man blot en masser af gift – holdte sig for næsen i nogle uger, og så var den ged barberet.  I dag er det ikke længere så let.  Det er jo næsten ikke til at købe noget effektfuldt – med krudt i.  Det gælder i øvrigt al gift, der bruges mod både borebiller og væggelus som eksempel.  Man skal jo være autoriseret i alle ender.  Ellers må man lade det være op til andre med bedre forstand og tilgang til de rigtige midler.

Skadedyrsbekæmpelse

Her tænker jeg primært på skadedyrskontrol / skadedyrsbekæmpelse.  Her er man sikret den helt rigtige behandling til små priser.  Så behøver man heller ikke bekymre sig om, hvad der kan anskaffes lovligt eller ej.  Det har de helt styr på, når de har foretaget en artsbestemmelse af skadedyr.

Scroll to Top