Hvem betaler for rengøringen

Nu skal der være fest. Jeg er ikke ledig længere. Jeg fik et AMU-kursus og er blevet rengøringsassistent. Vejlederne på jobcenteret hjalp mig godt i gang, og nu har jeg fået job i et rengøringsfirma. Jeg er blevet ansat til at lave rengøring i Risskov. For erhvervskunder. Ledelsen mindede mig, dog om, at jeg skal kunne nå ud til to kunder dagligt. Så jeg må tale med kunderne, mens jeg arbejder. Fint. Det kan jeg sagtens klare, jeg er stærk og har modet med mig.

De har givet mig en lille firmabil til rådighed, så jeg hurtigt kan nå frem til kunderne, og hver uge sender de mig en plan for hvilke kunder, jeg skal gøre rent hos, og hvornår jeg skal være hos dem.

Godt at være i arbejde

Hihi, jeg er bare så glad for at være i arbejde igen. Lønnen kunne måske være bedre, men den er god nok. Jeg er tilfreds.

At det er rengøring i Risskov, gør ingenting. Jeg får da set byen og området. En del af kunderne bor uden for byens centrum sådan lidt ude på landet. I Åbyhøj for eksempel eller Lystrup. Det er godt nok nogen km, jeg skal køre hver dag, men så længe de dækker omkostningen til gas, så er det ok. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg ikke skal lave erhvervsrengøring i Aarhus. Det ville da være for kedeligt at skulle rende rundt midt om natten – alene – i en stor kontorbygning.

Næh, jeg får mulighed for at lære nogle nye mennesker at kende, og så får jeg løn for at være hende, der kommer og gør rent hos dem.

God tid til rengøring

Firmaet regner med, at jeg skal bruge ca. 3 – 4 timer hos hver kunde. Så med køretiden bruger jeg ca. 8 – 9 timer dagligt. Det er hårdt ja, ikke kun fysisk. Tidspresset kan være belastende. Især når jeg gør rent hos hende, den gamle dame, som har haft gæster, så er der meget at gøre på kort tid, hvis der virkelig skal være rent, når jeg går derfra. Hendes børnebørn spilder ofte cola på tæppet, og der er krummer i alle hjørner – både i stuen og i køkkenet. Men jeg når som regel at få gjort fint og rent hos hende. Jeg har heldigvis lært, hvordan jeg skal bøje mig, når jeg skal ind under sofaen med støvsugeren, og jeg ved, hvordan en vaskeklud skal vrides, så armene ikke går af led, eller muskulaturen, bliver overbelastet.

Andre gange kan det være en nem tjans. Fx gør jeg rent hos en ældre mand. Han er meget renlig, og jeg har lidt på fornemmelsen, at han faktisk støvsuger, lige inden jeg kommer. Han vil meget gerne snakke. Han er ensom. Så når jeg gør rent hos ham, går det ofte meget hurtigt, og vi får tid til en ekstra kop kaffe.

Ja, rengøring i Risskov og opland, det er lige mig. Er bare så glad for at være i gang igen, og jeg er især glad for, at kunderne fortæller mig, at de er glade for arbejdet, jeg gør.

Scroll to Top