Hvad skal det koste?

Vi har fået en opgave her på kontoret. Vi skal indrette et gammelt hotel, som er blevet restaureret. Bygningen er fra slutningen af 1920’erne, og restaureringen har været meget nænsom, med respekt for arkitekturen og materialerne.

Nu føles det så lidt, som om at vi kommer og ødelægger det hele, fordi vi er blevet bedt om at indrette hotelrummene med forskellige temaer. Det kommer til at betyde, at vi ikke helt kan holde os til den oprindelige stil. Plus, der er nogle obligatoriske elementer, som bare skal være i hotelværelserne. Der skal være faciliteter til Wifi, der skal være moderne badefaciliteter og sengene, skal ikke være gammeldags alkover. Vægdekorationerne skal også være i forskellige temaer. Det bliver en udfordring. Men en sjov udfordring.

8 rum skal dekoreres

Nu har hotellet heldigvis ikke så mange rum kun 8, hvoraf 2 rum skal kunne rumme 4 overnattende gæster. Så vi har besluttet, at vi kører på temaer, som kendetegner byen, som hotellet ligger i. Her kommer de første arbejdsnoter:

Havnen og skibene: Vi skal have lavet et rum til en kahyt. Så er det ene af de 2 rum til 4 gæster hjemme – de skal sove i køjesenge
Bakkerne: Vi skal have lavet et rum til et skisportssted. Den bliver svær, men vi har en idé om at sætte en masse billeder af skiløbere op og på en måde forbinde byens terræn med skisport.
Gastronomien: Den er nem, et caféværelse med retro metalskilte og retro møbler.
Floden: Temaet skal absolut tangere elementer, der giver ro og stilhed – ikke helt defineret endnu. Blå grønne og jordfarver.
Multikulturel: Vi skal have et rum, som minder om et beduintelt og karavaner. Massevis af puder i sengen og tæpper på gulvet.
Filmfestival: Den er nem. Kæmpe TV skærm, stor, hollywood-agtig seng. Holdes i stil med Fred Astaire dansefilm. Rummet bliver til 4 overnattende gæster. (Dør sættes op.)
Universitet: Bøger og bibliotek, læselamper og skrivebord.
Romerne: Ja, det rum bliver noget med gladiatorer og løver. Guld og røde farver hersker. Colosseum og den lokale hippodrom.

Vi skal have wallstickers også

Min opgave er nu at få lavet en oversigt over møbler og tilhørende udstyr der skal indkøbes. Jeg skal huske at få alle ’småtingene’ med: TV-apparater, puder, tæpper, billeder af skiløbere og Fred Astaire, metalskilte, bøger osv.

Dernæst skal jeg til at indhente tilbud på alle indkøbene, hvis vi kan finde det, vi skal bruge på markedet. Ellers må vi så nogle af produkterne fremstillet selv. Det kan jeg forestille mig, at vi får brug for til gladiatorrummet.
Det bliver noget af en opgave. Den ser måske ikke særlig stor ud, men det bliver den. Når indretningsarkitekten først rigtigt er kommet i gang, så ændrer han hele tiden mening, og det betyder, at tilbuddene også skal ændres.

Heldigvis har vi et temmelig stort budget at arbejde med. Hotelejeren er vist lidt af en nørd. Men han syntes, at vores forslag om de tematiske rum, relateret til nogle af, byens kendetegn, var sjov og ny. Så han lagde en ekstra pose penge i.
Han venter på at få en opgørelse over, hvad det vil koste at få rummene indrettet.
Det bliver også min opgave at få lavet den. Heldigvis kan vi finde alt i emaljeskilte, wallstickers og den slags inkl. lave priser her: https://www.nicewall.dk/

Scroll to Top