Hejs til mennesker og materialer

3 Silhouette of Man Under White Sky

Der er et problem med taget, som du skal have løst. Og det skal helst gå tjept. Du ved, at du selv kan udføre arbejdet. Problemet er bare, at du ikke har et hejs, der kan bruges. Du har selv et stillads, som kan sættes op ret hurtigt. Med sikkerhedsnet. Det, du bare skal finde ud af, er, hvor hejset, som du skal leje skal sættes. Det er nemlig ikke helt lige gyldigt. Skal den materialeplatform, som du har set er til leje sættes op for enden af stilladset – eller midtpå? Eller skal du nøjes med at leje et materialehejs?

Mulighederne vendes

Du vender og drejer spørgsmålet i dit hoved. På den ene side vil det være super at kunne leje en materialeplatform, så du ikke skal klatre op ad stilladset, men kan komme op i højden – sammen med materialerne, som du har brug for. På den anden side, så er der lige et problem med økonomien. Et materialehejs er billigere at leje. En materialeplatform er mere praktisk. Hvad skal du vælge – og hvad har du råd til?

Må jeg lige spørge om noget her? Hvor længe har du brug for hejset? Det kan jo faktisk godt være at en lidt dyrere udgift til leje af en materialeplatform kan betale sig for dig. Har du tænkt på det? Måske vil det være den bedste løsning for dig. Men jeg kan godt forstå dine tanker. Her er det bare, at jeg vil så sige, at der er ikke et eneste menneske i verden, der kan forhindre dig i at ringe op til firmaet, som udlejer de forskellige hejs. De kan vejlede dig og samtidigt fortælle dig nøjagtige priser. Så, du skal ikke holde dig tilbage. Du og firmaet skal finde den hejsløsning, der passer dig bedst. Det er i din interesse – og naturligvis også i firmaet interesse. Grib knoglen. Nu.

Der kan opstå problemer

Det er en almindelig onsdag eftermiddag. Du har taget fri – tidligt. Du vil gerne hjem til din kæreste. Forære hende fødselsdagsgaven. Den var i øvrigt ikke helt nem at finde. Men du nåede målet. Og nu skal den stå på god middag, romantik og elskov! Ha. Det er noget, du troede. Du har lige fået et opkald fra en af cheferne.

Der er noget galt med det der personførende hejs, som blev sat op i går. Det fungerer ikke. Og du har pligt til at vende tilbage til arbejdspladsen for at få det repareret. I har jo sådan en service, der fungerer 24/7. Som en del af den specielle afdeling, der står for reparationer af firmaets hejs, så skal du bare tilbage. Øv. Men sådan er livet en gang imellem. Og det må du finde dig i. Skal du være helt ærlig, så er det faktisk også det, der gør, at du sætter pris på dit job. Du kan godt lide de små overraskelser, der kommer hver dag. Men øv. Hvorfor lige i dag?

Hejsegrejet er afgørende for succes

Udfordringen bliver nu, at du skal overbevise din kæreste om, at du kommer i løbet af to timer. Vil hun tro på dig, når du ringer hende op og fortæller, at der er problemer med en del af det store industrihejs, som dit firma fik installeret hos byggepladsen for en uge siden? Du er ikke helt sikker. Men du må bare forsøge at få hende til at falde til ro. Hun ved jo godt, at du har en ret høj løn, netop fordi du står til rådighed for firmaet 24/7. Hun ved også godt, at dit liv leves via reparationer af forskellige hejs, som bryder sammen. Det kan jo ikke undgås. Det er jo ikke alle brugere af hejsene, der hører efter, når de får undervisning i, hvordan et særligt personførende hejs skal håndteres.

 

Scroll to Top