Gulvet ødelagt – hvem betaler?

Gulvafslibning

Hvem skal betale for det? Det var min første tanke, da jeg kom op i lejligheden, som vi havde haft lejet ud i godt et år til et par. Vi var dybt rystede, for ikke blot var væggene skrammede og fyldte med huller, men de smukke trægulve lignede gulvet på en banegård. Ridser og skrammer overalt – som havde de trukket møblerne rundt overalt med vilje. Vi var grædefærdige!

Gulvafslibning blev redningen

Væggene er noget, vi selv kan klare med spartling og en gang maling, men vi var helt klar over, at gulvene skulle behandles af en professionel. Vi googlede efter “gulvafhøvling i København”, og det gav os et væld af valgmuligheder. Vi fik 3 firmaer ud at give os en pris, og valget var faktisk ikke svært, for et af dem skilte sig ud fra de andre.

Dels var deres pris yderst fornuftig, og dels var der en faglig tryghed, som de to andre bare ikke leverede. Det var tydeligt at mærke, at her var der tale om en håndværker, der var stolt af sit arbejde. Den slags kan vi godt lide.

Det blev altså firmaet Cahba, der vandt opgaven, og det endte så ikke med en afhøvling – men med en gulvafslibning. De forklarede, at ridserne simpelthen ikke var så dybe, at det ville kunne forsvares med en egentlig afhøvling, der jo – i sagens natur – gør gulvet tyndere. I Jylland er det især gulvfirmaet A10, der er kendte for at være de bedste.

Afslibning og oliebehandling

De kom til aftalt tid, og det var jo nemt nok, for lejligheden var tom allerede. Cahba havde alt grej med, og de var færdige på én dag, som de havde lovet. Og det endda inklusiv en fantastisk smuk oliebehandling af det afslebne gulv.

Og ja – det ligner faktisk et nyt gulv igen. Det havde vi ikke turdet tro på, da vi den miserable forfatning, det var i.

Hvis du skal bruge en afslibning eller afhøvling af et gulv, trappe eller bordplade: Tag fat i Cahba! De leverer mere, end de lover 🙂

 

Scroll to Top