Forskellen på lingeri og frækt undertøj?

woman, silhouette, silhouette woman

Mange ældre kvinder skelner meget skarpt imellem frækt undertøj og lingeri. I deres optik, så er lingeri noget, som bevirker at kvinden føler sig smuk og attraktiv, men bestemt ikke provokerende. Frækt undertøj er derimod undertøj, som er skabt til at provokere og tiltrække mændene. Det frække undertøj kommer også i flere forskellige ’varianter’, hvorimod lingeri oftest blot består af BH, trusser – eventuelt en bodystocking og hofteholdere. Altid med blonder og nydelige skæringer, så der er noget at fantasere om, men hvor intet vises frem.

Det frække viser frem

Frækt undertøj kan godt vise frem. Ja, det er da slet ikke usædvanligt at se en kvindes baller, fordi hun har frække trusser på. En ’pæn’ kvinde ville aldrig vise sine baller frem. Næ, hun ville lede efter lingeriet i sin skuffe og finde et par fine blondetrusser, som dækker hele hendes numse.

Sådan er der så meget der adskiller dig og din mormor. Hun ville aldrig kunne finde på at købe frækt undertøj til sig selv. Også selvom hun faktisk ville nyde at gå med det. Frækt undertøj kan jo noget, som meget lingeri ikke kan: Det kan tiltrække mændenes opmærksomhed. Og den vil alle kvinder gerne have – unge og ældre. Der er en generationsforskel, som vi bare lever med. Vi taler ikke med vores mormødre om deres sexliv. Det er kun, hvis hun selv åbner op for at tale om det, at vi gør det. Vi vil ikke være for nærgående. Privatlivets fred – vi har hørt det før.

Yngre generationers holdning

Vores egen attitude med hensyn til lingeri og frækt undertøj har vi sådan set ikke helt defineret endnu. Vi kan godt lide at shoppe efter det, hvilket vores mormor ikke kan. Det sjove er bare, at din mormor også har haft en mor, som faktisk havde en masse frækt undertøj. Vi tænker ikke på det. Men fx dengang tilbage for cirka 100 år siden, hvor funktionalismen brød frem, hvor der kom et økonomisk opsving og hvor alt var jazz og dans, gik kvinderne åbenlyst i undertøj, som i dag vil blive betegnet som frækt: Der var synlige hofteholdere i modebilledet. Der var netstrømper. Der var tætsiddende kjoler af materialer, som smygede sig om kroppen, så en BH var totalt unødvendig. Og jo, der var også cigaretrør og misbrug.

Udvikling – eller er det?

Nu lever vi jo ikke i 1920’erne. Nej, vi har ændret vores syn og mening om mange ting. Det er dog bare tankevækkende, at tøj, som kvinderne for 100 år siden brugte uden at tøve, i dag anses for at være frækt og derfor ikke bliver vist frem fx på barernes dansegulve. Det var ikke frækt at gå med netstrømper for 100 år siden. I dag er der mange kvinder, som fortolker netstrømper som provokerende. Altså som frækt undertøj. Ikke som lingeri.
Sig mig, er vi ved at blive indsnævrede og fantasiløse? Hvorfor fortolker vi det, som vi gør? Er vores samfund ved at udvikle sig til at blive meget snerpet? Muligvis. Hvorfor? Det aner jeg ikke. Jeg ved bare, at almindelige kvinder tænker forskelligt om lingeri og frækt undertøj. Nogle kvinder er dog ganske åbne om mange ting – læs denne artikel om det emne.

Scroll to Top