Er det en arbejdsskade

Er det en arbejdsskade

Hvis vi nu står der ved printeren og venter utålmodigt på, at hele rapporten bliver printet ud i 5 eksemplarer, så vi kan få den samlet og afleveret til tiden, så sker der ofte det, at vi begynder at fjerne de ark, der allerede er printet og lægger dem i bunker. Og så sker der det, at vi skærer os på et ark. Det er en sviende irriterende smerte. Er det så en arbejdsskade? ”Nej”, vil de fleste nok sige. Det er ikke en arbejdsskade, som du kan søge erstatning for. Du skal rense såret, og der skal et stykke hansaplast på fingeren, der blev såret. Efter nogle timer vil du nok ikke længere mærke den sviende smerte. Og i løbet af et døgns tid, så vil huden, som blev skåret, som regel være helet.

Hvad nu hvis det går værre?

Men hvad nu, hvis du ikke får renset det lille sår godt nok og der går betændelse i det? Det kan jo godt ske. Og betændelse i et sår kan faktisk udvikle sig til en dramatisk affære. Der har været historier fremme om mennesker, der har fået betændelse i en finger pga. et lille sår – og som senere hen har måttet lade fingeren amputere, fordi der begyndte at gå koldbrand i den. Bliver det så kaldt for en arbejdsskade? Du var jo ude for et uheld på din arbejdsplads, som har udviklet sig til en meget trist affære for dig. En finger mangler. Du kan ikke længere bruge fingeren på samme måde.

Erstatningssager kræver gode jurister

Helt ærligt? Jeg kan ikke svare ordentligt på dit spørgsmål. Det må du tale med en dygtig erstatningsadvokat om. Jeg ved blot så meget, at arbejdsskader bliver defineret som personskader, der opstår på en arbejdsplads. Din arbejdsplads.
Og hvis én af de erstatningsadvokater, du taler med, fortæller dig at det er en arbejdsskade, så skal du have erstatning. Og jeg ved, at du faktisk har ret til arbejdsskadeerstatning, også selv om, du selv var skyld i, at du fik en personskade. Det vil være din arbejdsgivers forsikring, der vil dække omkostningerne. Han er nemlig forpligtiget til at forsikre sig imod ulykker på arbejdspladsen.

Et sygeforløb

Men hvordan du helt konkret skal forholde dig i sådan et tilfælde, hvor et lille ’uskyldigt’ uheld udvikler sig til, at du får et sygeforløb, der ender med amputering, kan jeg ikke fortælle dig. Min viden er ikke stor nok. Men en advokat med speciale i arbejdsskader vil kunne give dig den vejledning, som du har brug for. Han vil naturligvis også kunne give dig en idé om, hvilken form for erstatning du får. Skal den relateres til behandlingsforløbet, du skal igennem efter amputeringen? Skal den relateres til, at du har fået et varigt mén? Eller hvordan? Der er mange forhold, som advokaten skal afdække og klargøre for dig.

Så, når du nu taler med en god arbejdsskadeadvokat, og du finder ud af om det er en arbejdsskade du har fået – eller om det ikke kan karakteriseres som en arbejdsskade – vil du så ikke lade mig vide det? Jeg er nysgerrig. Ja. Men det er da nyttig viden.

Scroll to Top