Digital afstandsmåler

Vores far har 25 års jubilæum som ansat i banken. Han har arbejdet sig op fra at være i lære til at blive leder af den lokale afdeling. Vi er stolte af ham. Og han er da heller ikke bleg for at fortælle os om hvor svært det har været for ham. Han har mødt mange forskellige mennesker undervejs. Han har også været i konflikt med mange mennesker. Og det er lidt pudsigt at tænke på. Han er jo i virkeligheden det fredeligste menneske, vi kender. Men han er altså også viljestærk. Og når han sætter sig et eller andet mål, så når han det.

En fin gave?

Vi skal finde på en fin gave til ham. I banken bliver der holdt en reception for ham. Det bliver sikkert sådan noget med et glas vin og nogle kanapeer. Men herhjemme skal vi feste for ham. Vi har inviteret nogle af hans bedste venner og deres fruer til fest. Vi bliver ikke så mange. Det må vi jo ikke – altså forsamle os i større grupper. Vi har inviteret dem til middag, og vi har allerede lagt os fast på en ret eksklusiv menu fra et stort firma. De kommer og tilbereder maden her, sørger for, at de første retter bliver serveret, og så efterlader de os med instrukser for, hvordan vi skal klargøre de øvrige retter. Det bliver helt fint. Og festligt. En af hans venner har allerede fortalt os, at han gerne vil holde en tale for ham. Vi ved, at en anden skriver en sang. Så det skal nok blive en god aften.

Aftstandsmåler

Vi går bare her og kan ikke blive enige om, hvilken gave vi skal give ham. Min mor har foreslået, at vi giver ham den båndsav, som han ønsker sig. Min far er sådan en rigtig arbejdsom, gør det selv mand. Og han har mange ting i værkstedet – lige fra afstandsmålere til meget specielle skruer og alt muligt andet.Han elsker at nørkle med et eller andet istandsættelsesprojekt i huset. Måske er det en form for mental hygiejne, han udfører efter nogle stressende dage i banken. Men en båndsav? Den er da ikke særligt køn. Faktisk kan sådan en være et stort skrummel.

Vi har foreslået mange andre ting. Fx en oplevelse. Til ham og vores mor. Min mor kan godt forstå, hvorfor vi foreslår fx en oplevelse. Men hun insisterer på, at vi skillinger sammen til en båndsav. Som hun siger: Han har arbejdet meget hårdt i mange år nu, og nu er han et sted, hvor han tjener rigtigt mange penge, så det der med oplevelserne skal han nok finde ud af. Men det der med at få anskaffet sig en båndsav, som han ønsker sig, finder han aldrig tid til. Og han fortjener, at vi giver ham, noget, han bliver glad for, og som holder i lang tid. Ikke bare et eller andet ophold på et slot – for to med spa!

Det ender med en båndsav

Ok, ja, som man siger: Der står en stærk kvinde bag enhver succesfuld mand. Og vores mor er stærk. Hun ved, hvad der skal til. Så i morgen kører vi hen og kigger på båndsave hos https://www.dorchdanola.dk/produkter/maskiner-til-trae/bandsave.html. Hun får sin vilje. Altid!

Scroll to Top