Brugskunst og kalkmaling

Min far sagde til mig, dengang jeg var lille, at man ved, at det er forår, når der kommer motorcykler på vejene, og når børn begynder at rulle på rulleskøjter. Det er måske rigtigt. Jeg siger, at jeg ved, at det er forår, når min søde kone begynder at tale om at flytte rundt på møblerne og få nye farver ind på værelserne og i badeværelset.

Så er det forår

Og jeg ved, at det er rigtigt nok. Når min viv begynder at se på farvekort med kalkmaling og kigge i dameblade, der altid har sektioner med indretningstips, så ved jeg, at foråret er kommet. Og det skete så i går. Hun kom hjem med et bredt smil på læberne efter en lang arbejdsdag. Hun hev madvarer op fra en af poserne. Fra den anden hev hun tre bøtter med kalkmaling op. Hun fortalte mig, at hun har besluttet sig for at male skabslågerne ude i bryggerset i en lysere farve. Den der mørke, rosa farve, de har nu, er helt forkert. De skal være duegrå. En lys, grå farve, som bare blender ind med resten af væggen.

Slut med at dovne den

Javel. Jeg ved jo godt, hvad det betyder: Det betyder, at jeg ikke får lov til bare at være doven i weekenden. Jeg skal jo komme og se hele tiden, efterhånden som arbejdet med at male skrider frem. Og inden det kan begynde – altså selve maleriet – så skal jeg lige slibe den gamle maling af lågerne. Jo jo, jeg ved godt, hvad det betyder for mig. Og det huer mig altså ikke. Jeg havde en plan om, at jeg bare skulle have lov til at være meget doven i weekenden. Men når foråret kommer, så skal man være aktiv og gøre en masse i huset. Det synes min kone i hvert fald. Jeg ved slet ikke, hvorfra hun finder energien. Men hun har massevis af den. Det er utroligt. Selv føler jeg mig træt og svag efter en lang og sej vinter.
Jeg vil dog ikke skuffe hende, så jeg lover hende, at jeg nok skal få slebet skabslågerne ned, så hun kan male i weekenden.

Jeg går ned i vores kælder for at finde sandpapir og min multimaskine frem. Jeg har sådan en, hvor man kan sætte sandpapir på. Det betyder, at arbejdet er meget nemmere, og det går meget hurtigere. Så mon ikke, jeg kan få de skabslåger slebet ned i løbet af lørdag formiddag, inden hun kommer hjem efter at have været på indkøb.

Nyt brugskunst

Jeg håber bare ikke, at hun finder på andre forandringer, der skal laves i huset. Så vil jeg meget hellere have, at hun finder på at købe et stykke brugskunst – fx en vase eller en krukke, som passer til de nye farver på skabslågerne. En eller anden dims, som hun kan stille op ude i bryggerset, så der også ser indbydende og moderne ud. Ja, jeg er sikker på, hvad du ved, hvad jeg mener. Men alligevel, så vil jeg dog også godt indrømme, at hendes energi smitter af på mig. Det er dejligt, at foråret er kommet.

Scroll to Top