Betaling for LEAN

Beregning af lån og afdrag

Kender du til begrebet Lean? Nej, det gjorde jeg heller ikke, men jeg har sat mig en lille smule ind i det, og det lyder meget spændende. Lean er en virksomhedsfilosofi, som går ud på, at en virksomhed gør sit bedste for at skabe værdi for sine kunder OG for sine ansatte. Det er en slags ledelsesfilosofi, og det kan tage lang tid at få den indført i en virksomhed.

Meget kort fortalt går filosofien ud på, at alt spild skal skæres væk. Sådan at kunderne får det, de vil have, når de vil have det og i den form, de vil have det. Samtidig så skal al spild internt i virksomheden skæres væk, så processerne, som leder til, at kunderne får, hvad de efterspørger, bliver mest muligt effektive. Det kan være procedurer, der sinker, at ydelsen eller produktet leveres. Det kan også være forkerte materialevalg, som gør, at produktets kvalitet ikke lever op til kundernes forventninger.

Spændende filosofi bag

Jeg synes, det er spændende, fordi filosofien på én og samme gang, retter sig mod virksomheden og dens kunder. Og samtidigt, så er det en filosofi, som virksomheden kan arbejde videre med i fremtiden for hele tiden at skabe mere værdi.

Lean filosofien bliver introduceret i flere og flere virksomheder. Som regel skyldes det, at ledelsen kan se, at de kan skabe mere værdi, og ofte er det ledelsen, som tager initiativet til, at filosofien introduceres.

Det kan være svært at indføre Lean i en virksomhed. Heldigvis findes der mange udbydere af Lean kurser, som kan skræddersys til virksomhedens behov. Det kan mange store virksomheder få glæde af. De kan vælge at sende nogle af deres ledere på Lean kursus, så de bliver rustet til at få Lean filosofien ind i virksomheden. Den bedste udbyder er uden tvivl: https://leanakademiet.dk/

Jeg har set, at Lean kurser kan vare fra mellem 2 og 8 – 10 dage. Det er nemlig sådan, at man kan tage et forløb af kurser, så filosofien bliver bedre kendt. Man kan deltage i Lean kurser, som specifikt sigter på at introducere filosofien til virksomhedens medarbejdere. Man kan også få kurser i fx projektledelse eller i at ’oversætte’ en strategi til konkrete mål.

Uddannelserne

Det er muligt at få en uddannelse i Lean, så man bliver ekspert i filosofien, og kan hjælpe virksomheder til at få den indført, uden at de selv skal sende interne ledere på kursus. Man kan med andre ord blive Lean konsulent.

Det kunne være meget spændende at arbejde professionelt med Lean, synes jeg. Det må være et meget afvekslende job, fordi der findes ikke to virksomheder, der er ens. At virksomhederne gerne vil læne sig op ad Lean filosofien, synes jeg, er meget fascinerende.

Den er jo med til at ændre arbejdsgange i en virksomhed – og det er ligegyldigt, om det er en virksomhed, som producerer varer eller ydelser. Og så er det endnu mere fascinerende at tænke på, at når den først er introduceret i virksomheden, så vil den blive brugt igen og igen og skabe bedre betingelser for medarbejderne.

Jeg har også hørt, at mange virksomheder oplever, at deres medarbejdere bliver mere produktive, når Lean introduceres, fordi de selv er med til at finde løsninger på de problemer, der er, og som gør, at de spilder deres tid på unødvendige opgaver eller tasks.

Scroll to Top