Betale for skøde?

Egentlig havde jeg besluttet mig for ikke at købe det sommerhus. Men sådan som tingene udvikler sig, og ingen ved, hvad der kommer i den nærmeste fremtid, ja, så har jeg altså ændret mening. Det ser ikke ud til, at vi kommer ud at rejse i meget lang tid, og de penge, vi plejer at bruge til at tage på ferie for, rækker til mere end en udbetaling på det hus, vi så på i sidste måned. Og, jeg kan naturligvis ikke lade være med at tænke på, at det på længere sigt også kan gå hen og blive en god investering.

God rådgivning om prisen

Priserne på sommerhuse her i landet er godt nok steget en del i de sidste 5 år, men alle de boligrådgivere, jeg har været i kontakt med, siger, at trenden ikke vil vende i de kommende år. Så hvorfor ikke placere pengene nu, hvor vi har dem, og så se tiden an? Og samtidigt sætte os selv i stand til at give børnene et sted, som de kan kalde et feriested og senere en ejendom. Den boligrådgiver / køberrådgivning, som jeg sidst talte med, var meget realistisk og talte om, at på den helt lange bane vil det jo også være en ejendom, de får til rådighed, når vi ikke er her længere.

Ingen bolighandel uden testamente

Han nævnte, at køb af sommerhus er en form for bolighandel, og at der vil være ekstra udgifter til skødeskrivning og eventuelt også til at få lavet ændringer i vores testamente, som vi kan fikse her: https://dk-testamente.dk. Han kunne desværre ikke fortælle mig, hvor store, de ekstra udgifter vil blive. Det kommer helt an på, om der er særlige servitutter og regler for området, hvor sommerhuset ligger. Han ville undersøge det og give mig besked om, hvad en skøde pris for huset vil løbe op i.

Jeg har talt med min hustru om det. Hun synes, at det lyder som en fornuftig forretning. Hendes bekymring ligger bare i, at hun sikkert bliver den, der skal stå for rengøring og madlavning i sommerhuset, når vi er der. Og det betyder, at det ikke bliver så meget ferie for hende. Ok, hun er med, at opholdet bliver under mere primitive forhold, og at vi sikkert vil gå oftere ud at spise. Men, jeg kan godt mærke, at idéen ikke lige er, hvad hun har højest på sin prioritetsliste.

Børnene er med

Børnene har ligesom ikke en holdning til mine tanker. De synes, at det ville være fedt at komme i sommerhus. Men hvor længe vil de egentlig blive ved med at tage på ferie med os?

Den ældste er 14 år, og den yngste er 12. Måske i 5 – 6 år endnu? Hvad så? Hvad skal vi så bruge et sommerhus til? Ja, der er mange overvejelser, og jeg må sige, at selvom huset ligger rigtigt fantastisk med udsigt lige ud over havet og privat sti ned til stranden, så hælder jeg nok til at ringe til den her boligrådgiver og sige til ham, at vi ikke køber et sommerhus i år. Vi kan jo leje et. Og det kan vi også godt gøre de efterfølgende år.

Scroll to Top