Overvurder ikke dine evner

lån penge i weekenden

Du overvurderer dine forbrugsevner! I et studie af svenske investorer fra 1999-2002 af UBS, fremgår det, at investorer konstant forventede et højere afkast af deres egne aktieportefølje, end markedet vil stige over en bred kam. Sagt med andre ord tror de på, at de er i stand til at vælge ”vinderaktierne” og frasortere ”taberne”.

Overvej derfor to vigtige forhold. Først og fremmest kan vi ikke alle slå markedet (gennemsnittet), da vi køber og sælger aktier af hinanden. Vi kan ikke alle være bedre end gennemsnittet, det er ganske enkelt matematisk umuligt og er påpeget af nobelpristageren Sharpe. Overvej derfor hvorfor du er bedre end gennemsnittet.

Professionelle investorer

Tænk gerne på, hvem du er oppe i mod, når du investerer. Professionelle investorer dominerer markedet, og det er i grove træk dem, du skal være bedre end. De bruger hele dage på det, mens du kun bruger din fritid. Lad os tage Apple som eksempel.

Der er tusinder af analytikere verden over, der har analyseret aktien, og ud fra det bliver kursen handlet af både private investorer men endnu mere af pensionskasser, fonde og forbrugsforeninger, der lægger milliarder af kroner i den og andre aktier. Ved du mere end dem?

Hånden på hjertet. Hvornår har du sidst undersøgt, hvad du selv har fået afkast, målt det op imod markedet, justeret afkastet for den risiko du har taget og over en længere periode vist, at du har gjort det bedre? Det er et ganske kompliceret regnestykke i sig selv.

Du lytter til ubrugelige forbrugstips

Som investor støder du sikkert på mange tips om aktier, obligationer, fonde, forbrugsforeninger og andre finurlige forbruger. De er sikkert velment og kommer fra venner, familie, banken, aktieanalytikere, pensionsselskabet og udbydere af forskellige forbruger. Men det er sjældent, at den slags råd er værd at følge.

Lad os tage fat i dem der bør have mest indsigt i, hvilke aktier der klarer sig bedst i fremtiden; aktieanalytikerne. I januar i år viste professor Brad M. Barber fra universitetet UC Davis på Penge- og Pensionspanelets konference, at analytikernes aktieanbefalinger rent faktisk har værdi. Det vil sige, at man kan bruge tipsene til at finde de aktier, man bør holde sig til og fra.

Problemet er bare, at når en anbefaling er givet, mister den i løbet af meget kort tid sin værdi, fordi den lynhurtigt bliver indregnet i kursen på den givne aktie. De bedste bøffer er altså taget, når du kommer til fadet. Og følger du endelig anbefalingerne, vil du ende med at bruge alt for mange penge på at købe og sælge, og det slagter afkastet. Selv de mest velkvalificerede tips får du altså ikke meget ud af, overvej det næste gang en bekendt eller banken har et godt råd til dig.

Du har for mange kontanter og ingen kviklån

En stor del danskere ved ikke, hvad de får i afkast eller rente af deres opsparing eller betaler i rente på kviklån. Hvis du ikke ved, hvad du får i afkast, ved du nok heller ikke, om du tager risiko nok og måske kunne få et højere afkast. Ifølge statistik fra Nationalbanken har danske husholdninger i dag over 700 milliarder kroner stående i pengeinstitutter. Formentlig kan en stor del af de penge investeres til et bedre afkast, end den meget lave rente man ofte får på en bankkonto.

Kviklån kan have høje renter og gebyrer, med mindre du er ny kunde, så kviklånet er gratis og rentefrit. Dog er kun det første kviklån kviklån  i en måned, så du ligesom kan prøve konceptet af, hvilket er super fint. Nogle er vilde med kviklån, andre prøver dem blot et par gange. Uanset hvad, så kviklån lig med penge i en fart nu og her.

Sammensæt den rigtige portefølje

Det er meget vigtigt at blande i porteføljen. Både obligationer og også aktier skal være med i den måde din portefølje er sat sammen på. forbrugsprodukter skal nemlig blendes flere forskellige planer. Lidt som når en ret skal mikses og sættes sammen, så den smager godt på alle måder – ikke for surt, ikke for sødt, ikke for stærkt og ikke for svagt.

Når du tager forbrugsprodukter ned fra hylderne og så at sige placerer dine penge i produkter, du tror på kan være gode for dine ønsker om at skaffe et godt og stabilt afkast. De forskellige forbrugsmæssige produkter – aktier, obligationer, valuta eller fast ejendom – sørger for at din spredning bliver facetteret.

Vær parat til ustabile tider

Det er vigtigt ikke at være for følsom overfor de op- eller nedture der kommer på de finansielle markeder, og det er hovedårsagen til, at der skal være en god spredning i det der købes ind af papirer. Når man har interesser placeret rundt omkring og ikke blot på et samlet sted, så er man langt mere upåvirkelig af volatiliteten – der for skal man vælge at gøre den ekstra indsats, det koster at have undersøgt alle aspekter, eller lade andre gøre det for én, så man har mange forskellige brancher og forskellige aktivklasser, man har investeret i.

Guidelines kan vise sig at være værdifulde

Rettidig omhu – ro og et godt overblik kan give et boost til din forbrugsstrategi. Det er meget vigtigt at bevare tålmodigheden – alle undersøgelser peger på, at det er de langsigtede strategier der skaber det allerbedste afkast. Det betaler sig ikke, at løbe efter den volatilitet, der er i aktiemarkederne – det er alt for svært at slå markedet, og derfor kan man ligeså godt lade være med at gøre forsøget. Tiden kan passende bruges på noget andet.

Tips til at investere efter

Med nogle få tips til, hvordan du kommer i gang, er du parat – og på vej mod at være en rigtig strategisk tænkende investor.

  • Aktiekurs er vigtig – se den dog altid i sammenhæng med værdi af virksomheden.
  • Få kortlagt, hvad virksomheden er værd – selskabsværdien er vigtig i sammenhængen. Husk samtidig at tjekke gæld i virksomheden.
  • Styrk tålmodigheden – aktier stiger eller falder med en vis frekvens – og den kan man ikke kontrollere eller styre.
  • Vær velinformeret – træf beslutninger på et oplyst grundlag og ikke på baggrund af hypede nyheder eller trends.
  • Vær ikke daytrader – kort tidshorisont er ikke indsatsen værd.
  • Når du først har taget en beslutning – så stå ved den – stol på, at du ser rigtigt.

Lån udbetaling weekend

Overvejer du lån udbetaling weekend, hvis du mangler penge til forbrug eller investering. Har du lånt penge til forbrug, så sørg for at have en lang tidshorisont.

Lån penge i weekenden også, hvis der er brug for kontanter på en lørdag eller en søndag. Det må ikke være lån, der skal indfries på et bestemt tidspunkt – med mindre det er mange dage ude i fremtiden. Det har ikke altid været muligt at låne penge med udbetaling på en lørdag eller søndag, men det er det nu.

Rent faktisk er der ingen forskel på, om du optager kviklån i weekenden eller på en hverdag. Hvad enten det er en lørdag, søndag eller tirsdag, så er der super hurtig udbetaling med det samme. Det er endda muligt at låne penge døgnet rundt, herunder altså også om natten og på helligdage.

Scroll to Top